Wednesday 1 December 2010

KIZILDİL BALIĞI

Kızıldil balığı (lemonsole), kuzey Avrupa ülkelerinde yaygın tüketilen bir balık. Kuzey denizinde avlanıyor. Kendine özgü bir tadı var. Ben buradaki tarifiyle denedim, çok güzel oldu. Çok hafif, kokusuz bir tarif. Herhalde kuzey Avrupa dışında da bulmak mümkün olabilir. Bu tarifte bir değişik yağ da kullandım: üzüm çekirdeği yağı. Bu yağ, kızartmalarda daha hafif oluyor diye söylendi. gerçekten hafif. Ama doğrusunu söylemek gerekirse yağ mı hafif, balık mı emin değilim. Pek tabii, herhangi bir kızartma yağı da kullanılabilir.


Malzemeler ve yapılışı:
  • Filet halindeki balığı parmak genişliğinde doğrayalım.
  • Önce mısır ununa,
  • sonra çırpılmış yumurtaya,
  • en son da ekmek kırıntısına bulayalım.
  • Kızgın yağda kızartalım.
Afiyet olsun!
Bu tarifi Nigella Lawson'dan öğrenmiştim.

No comments:

Post a Comment