Tuesday 6 December 2011

Tavuklu ve Mısırlı Çorba



İçindekiler:
  • 200 g tavuk göğsü
  • Tavuk suyu, 600 mL
  • Süt, 125 mL
  • Krema, 125 mL
  • 1 kutu tatlı mısır
  • 1 soğan
  • Maydanoz, 1 tutam
  • Taze soğan, 1-2 dal
  • Sarımsak, 3-4 diş
  • Tereyağı, 25 g
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon suyu

Yapılışı:
  • Bir tencerede tereyağını eritiyoruz ve küp küp doğranmış tavuğu, soğanı ve sarımsağı ekliyoruz.
  • Orta ateşte, 10 dakika karıştırarak pişiriyoruz.
  • Tatlı mısırları, süt ve krema ile blendırda püre yapıyoruz. (Burda aslında tavuk suyunu da blendıra ekle diyor ama ben blendıra karşı biraz temkinliyim, tüm mutfağı tavuk suyu yapmak var değil mi?)
  • Yaptığımız püreyi, tavuk suyu ile beraber tencereye ekliyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 5 dakika pişiriyoruz.
  • Ateşten alıp, kıyılmış maydonozu, taze soğanı ve arzuya göre limon suyunu ekleyip servis ediyoruz.
  • Afiyet olsun!

Tarif Rachel Allen'ın kitabından.

No comments:

Post a Comment