Saturday 28 May 2011

Yabanmersinli Kekler (Blueberry Muffin)

Yabanmersinli ya da başka bir meyve ile yapılabilir. Ben yabanmersini kurusu kullandım, kuru üzüm de pekala yakışır. Ama sanırım yabanmersinlisi biraz daha meşhur. Biraz mini kekler şeklinde, çok kabarmadı. Ama tadı güzel oldu. Hatta dondurucuya attım ve günlerdir mikrodalgada ısıtıp yiyiyoruz, tadını kaybetmiyor. Kahvaltı için ideal. Biraz sabırlı olup gece boyu hamuru dinlenmeye bırakabilirseniz daha iyi sonuç veriyor. En iyisi akşamdan hamuru yapıp, sabah fırına atmak. Böylece kahvaltıya sıcak sıcak kekler hazır.


İçindekiler:
  • 110 gram tereyağı ya da margarin
  • 65 gram şeker
  • 2 yumurta
  • 110 gram un
  • 1.5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Kuru yabanmersini

Hazırlanışı:
  • Yağı oda sıcaklığına getirelim. (Benim gibi daha sabırsızlar için hemen ısıtabiliriz.)
  • Yağ ve şekeri krema haline getirelim. (Bunun için mikser kullanabiliriz ya da tahta kaşıkla önce yavaş yavaş, sonra hızlı karıştırabiliriz. Yağ ile şeker tamamen birbirine erimeli ve biraz hacimli krema kıvamına gelmeli.)
  • Yumurtaları birer birer ekleyip karıştıralım.
  • Unu ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  • Buzdolabında en az bir saat bekletelim.
  • Yabanmersinlerini hamura ekleyip karıştıralım.
  • Küçük kek kalıbına kaşıkla dökelim.
  • 200°C'de, 20 dakika pişirelim.

1 comment:

  1. o zaman sen de akşamdan yap, dolaba koyar sabah yeriz:)

    ReplyDelete