Malzemeler:
- 4-5 büyük tavuk budu
- Knorr tavuk bulyon
- 2 taze biberiye dalı
- 2 taze kekik dalı
- Zeytinyağı, 4-5 yemek kaşığı
- Tuz, karabiber
Yapılışı:
- Fırınımızı 220 dereceye ayarlayalım.
- Genişçe bir tavada zeytinyağını ısıtalım.
- Kızmış yağda tavuk butlarımızı, her iki yüzü altın rengi oluncaya dek kızartalım. (Tavamız geniş değilse butları birer, ikişer kızartabiliriz.)
- Tavuk butlarını fırına dayanıklı bir tepsiye alalım.
- Halen ısınmakta olan yağa 1 litre sıcak su ekleyelim.
- Tavuk bulyonu, taze biberiye ve kekik dallarını tavaya ekleyelim.
- Tuz ve karabiberi de ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, fırın kabında bekleyen tavuğa ekleyelim.
- Folyo ile tepsimizi sarıp, fırında 20-30 dakika (süre tavuk butlarının büyüklüğüne bağlı, arada fırından çıkarıp, bir bıçak yardımı ile kontrol edebiliriz) pişirelim.
Afiyet olsun!
Aycacim senin yemekler bayagi agir gorunuyor yahu! Ama su misir kreplerinin tarifinde misir yoktu, adi mi oyle sadece yoksa bir hata mi var?
ReplyDeleteBlogun Turkce versiyonunu daha cok begendim bu arada:)
issizlik gunlerinde eglendiriyor degil mi insani?
Ellerine saglik:)
Bon Appetit!(Bunu Julia Child sesiyle soyluyorum:))
hehehe, misiri koymadan misir krebi yapmisim. Sagol canim, baska hatalar gorursen de yaz :) Evet, eglenceli bir is. Turk yemeklerimiz biraz agir ve zahmetli tabii. Ama yine de yemek gibi yemek de onlar oluyor, burdakiler daha atistirmalik gibi.
ReplyDeletekolay gözüküyor. ben de yapıcam bakalım.
ReplyDelete