İçindekiler:
- 250 g rizotto pirinci
- Sucuk, 100 g
- Bezelye, 100 g
- 1 soğan
- Maydonoz, bir tutam
- Tavuk suyu, 1 litre
- Zeytinyağı, 1 yemek kaşığı
- Tereyağı, 1 yemek kaşığı
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
- Zeytinyağı, tereyağı ve ince kıyılmış soğanı tavaya alıyoruz ve orta ateşte birkaç kez karıştırıyoruz. Üzerine pişirme kağıdı kapatarak, ya da basitçe kapak kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. (Bu şekilde soğanlar yanmadan yumuşuyor ve daha çok tadı çıkıyor.)
- Küçük bir tencerede tavuk suyunu ısıtıyoruz. (İdeali tabii evde yapılmış tavuk suyu ama tavuk bulyon küpleri de her zaman elimizin altında.) Tavuk suyu bu şekilde kaynamaya yakın ateşte duruyor.
- Kapağı açıp, ateşi yeniden ortaya getiriyoruz ve pirincimizi ekliyoruz. 4-5 dakika çevirerek kavuruyoruz.
- Tavuk suyundan bir kepçe alıp pirincin üzerine ekliyoruz. Pirinç tüm suyu çekene kadar orta ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Su bitince, yeniden bir kepçe tavuk suyundan pirince ekliyoruz. Bu işleme, pirinçler artık su almayana kadar devam ediyoruz. En son aşamada, pirinçler kuru kalmamalı, rizottoda genellikle, pirinç biraz sulu kalıyor.
- Tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Pirinç pişmeye devam ederken bir yandan da ayrı bir tavada dilimlenmiş sucuğu birkaç dakika yağsız pişiriyoruz.
- Bezelyeler, eğer dondurulmuşsa, kaynar suya 3-4 dakika atılarak pişirilebilir. Taze ise de, yine kaynar suda birkaç dakika tutmak yeterli olacaktır. Pirincin ısısıyla da pişmeye devam ediyor çünkü.
- Bezelyeleri süzüp, sucuklarla birlikte pişirdiğimiz pirince ekliyoruz.
- Hemen, sıcak sıcak yiyoruz.
Tarifin orijinali
No comments:
Post a Comment