Saturday 6 July 2013

Zencefilli Kurabiyeler

Bu kurabiyeleri çok seviyorum. Tam kış kurabiyesi, insanın içini ısıtıyor. Çok sevenlerden biri de Büşra, hatta bu kurabiyenin adını "Büşra'nın sevdiği kurabiye" olarak da değiştirebilirim. Bir de hazırlaması aşırı kolay, malzemeleriniz varsa, yarım saat içinde pişirip yiyebilirsiniz.
İçindekiler:
  • 280 g un
  • 2 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 1 tatlı kaşığı soda
  • 3/4 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 15 mL su (1 yemek kaşığı)
  • 60 mL pekmez (4 yemek kaşığı)
  • 165 g margarin (bir kısmı tereyağı olursa daha tatlı olur)
  • 200 g şeker
  • 1 yumurta
Yapılışı:
  • Fırını 175 dereceye ısıtıyoruz.
  • Derin bir kapta, önce margarin ve şekeri tahta kaşık ile iyice karıştırıyoruz. Margarin ve şekerin tamamen birbirine geçmesi gerekli.
  • Yumurtayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Su ve pekmezi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Geri kalan tüm malzemeyi de ekleyip, güzelce karıştırıp, pişirme kağıdı üzerine istediğimiz büyüklükte kaşıkla döküyoruz.
  • 8-10 dakika pişirip, fırından alıp (sanki daha pişmemiş gibi görünecek, içi biraz sıvı gibi olacak), soğuması için tel üzerinde 5 dakika bekletiyoruz.

1 comment:

  1. Sevgili Ayça ,

    Tüm tarifler için çook teşekkürler, bu bölüm de çok hoşuma gitti . özellikle scone yapmada başarısız olmuştum , onu denemekle başlayabilirim sanırım.

    ReplyDelete