Malzemeler:
- 1 limon kabuğu rendesi
- 175 g un
- 50 g ince toz şeker
- 110 g tereyağı
- Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.
- Limon kabuğu rendesi, un ve şekeri karıştıralım.
- Tereyağını ekleyip, önce parmak uçlarımızla ufalıyalım, sonra da yoğuralım. (Bu aşamada çok kuru gibi görünse de su eklemeyin.)
- Merdane yardımı ile tezgahımızı unlayıp, hamuru açalım. (Kurabiyelerin kalınlığı tamamen zevkimize kalmiş, ince de yapabiliriz, biraz hacimli de.)
- İstediğimiz şekillerde kesip fırın tepsisine yerleştirelim. (Tepsi unlanmamış ve yağlanmamış olmalı.)
- Çatal ile kurabiyelerin üzerinde çentikler açalım.
- 180 derecede, 12 dakika pişirelim.
Afiyet olsun!
No comments:
Post a Comment