Wednesday 1 December 2010

LIMONLU ISKOC KURABIYESI

Iskoç kurabiyesi diye çevirdim, esas adı shortbread. Iskocya'ya ait bir kurabiye çeşidi ama artık pekçok yerde bulmak mümkün. Tereyağından zengin bir tatlı ama oldukça doyurucu ve Iskoçya'nın uzun kışları için de çok uygun. Bu tarif, limonlusu ama limon eklemeden de yapılabilir.

Malzemeler:
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 175 g un
  • 50 g ince toz şeker
  • 110 g tereyağı
Yapılışı:
  • Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.
  • Limon kabuğu rendesi, un ve şekeri karıştıralım.
  • Tereyağını ekleyip, önce parmak uçlarımızla ufalıyalım, sonra da yoğuralım. (Bu aşamada çok kuru gibi görünse de su eklemeyin.)
  • Merdane yardımı ile tezgahımızı unlayıp, hamuru açalım. (Kurabiyelerin kalınlığı tamamen zevkimize kalmiş, ince de yapabiliriz, biraz hacimli de.)
  • İstediğimiz şekillerde kesip fırın tepsisine yerleştirelim. (Tepsi unlanmamış ve yağlanmamış olmalı.)
  • Çatal ile kurabiyelerin üzerinde çentikler açalım.
  • 180 derecede, 12 dakika pişirelim.
Afiyet olsun!


No comments:

Post a Comment