Malzemeler:
- 125 g tereyağı
- 100 mL süt
- 75 g beyaz çikolata
- 200 g ince toz şeker
- 150 g un
- 1 tatlıkaşığı kabartma tozu
- 1 yumurta
- Vanilin ya da vanilya özütü
- Küçük kek kağıtları ve küçük kek kalıbı
- Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.
- Tereyağını küçük bir tencerede eritelim.
- İçine sütü, beyaz çikolatayı ve şekeri ekleyelim.
- Hepsi eriyene kadar karıştıralım.
- Kaynamadan cam bir kaba alıp, biraz soğumasını bekleyelim.
- Bir kapta, unu eleyelim ve kabartma tozunu ekleyelim.
- Ayrı bir kapta yumurtayı çırpalım ve içine vanilya özütünü ekleyelim. (Eğer vanilin kullanıyorsanız, una ekleyebilirsiniz.)
- Yumurtayı biraz soğumuş olan tereyağ-süt karışımına ekleyelim. (Yumurtanın pişmemesi için tereyağ-süt karışımının soğumuş olması önemli, ayrıca yumurtayı eklerken metal kaşık ile karıştırmak da faydalı oluyor.)
- Sıvı karışımı hemen kuru karışımın üzerine ekleyim ve bir kaşık yardımı ile karıştıralım. (Elde ettiğimiz karışım tam olarak hamur kıvamında olmayacak, hafif sıvı kalacak.)
- Yine bir kaşık yardımı ile küçük kek kalıplarına aktaralım.
- 180 derecede, 20-25 dakika pişirelim.
- Fırından çıkardığımız kekleri, biraz soğuduktan sonra, üzerlerine erimiş çikolata sürerek ve küçük çikolatalar serperek süsleyebiliriz.
Afiyet olsun!
(Bu tatlıyı Rachel Allen'dan öğrenmiştim.)
No comments:
Post a Comment