Tuesday 30 November 2010

BEYAZ ÇİKOLATALI KEKLER

Bu kekler gerçekten çok güzel, şimdiye kadar yiyen herkes çok beğendi. Özellikle çocukların favorisi. Sırrı, içinde erimiş beyaz çikolata olması. Tabii bu, kek başına düşen kaloriyi biraz artırıyor ama ne yapalım, bu kekler de hergün için değil. Arada bir fazla kalori alınabilir.


Malzemeler:
  • 125 g tereyağı
  • 100 mL süt
  • 75 g beyaz çikolata
  • 200 g ince toz şeker
  • 150 g un
  • 1 tatlıkaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • Vanilin ya da vanilya özütü
  • Küçük kek kağıtları ve küçük kek kalıbı
Yapılışı:
  • Fırınımızı 180 dereceye ısıtalım.
  • Tereyağını küçük bir tencerede eritelim.
  • İçine sütü, beyaz çikolatayı ve şekeri ekleyelim.
  • Hepsi eriyene kadar karıştıralım.
  • Kaynamadan cam bir kaba alıp, biraz soğumasını bekleyelim.
  • Bir kapta, unu eleyelim ve kabartma tozunu ekleyelim.
  • Ayrı bir kapta yumurtayı çırpalım ve içine vanilya özütünü ekleyelim. (Eğer vanilin kullanıyorsanız, una ekleyebilirsiniz.)
  • Yumurtayı biraz soğumuş olan tereyağ-süt karışımına ekleyelim. (Yumurtanın pişmemesi için tereyağ-süt karışımının soğumuş olması önemli, ayrıca yumurtayı eklerken metal kaşık ile karıştırmak da faydalı oluyor.)
  • Sıvı karışımı hemen kuru karışımın üzerine ekleyim ve bir kaşık yardımı ile karıştıralım. (Elde ettiğimiz karışım tam olarak hamur kıvamında olmayacak, hafif sıvı kalacak.)
  • Yine bir kaşık yardımı ile küçük kek kalıplarına aktaralım.
  • 180 derecede, 20-25 dakika pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız kekleri, biraz soğuduktan sonra, üzerlerine erimiş çikolata sürerek ve küçük çikolatalar serperek süsleyebiliriz.

Afiyet olsun!


(Bu tatlıyı Rachel Allen'dan öğrenmiştim.)

No comments:

Post a Comment