İçindekiler:
- 450 g şeker
- Tatlı kaşığının ucuylar, krem tartar
- 4 yemek kaşığı konsantre meyve suyu
- Pişirme kağıdını düz bir yüzeye seriyoruz.
- Şeker, krem tartar ve 150 mL suyu bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Kaynamaya başlayınca, karıştırmayı bırakıp, 20-25 dakika kısık ateşte kaynatıyoruz.
- Şekerin istenilen ısıya geldiğini anlamak için, bir kaba çok soğuk su dolduruyoruz. İçine kaynayan şekerimizden bir damla damlatıyoruz. Eğer şeker, ince bir çubuk haline gelip, sudan çıkınca kırılıyorsa, şekerimiz olmuş demektir. Eğer çubuk oluşup, hemen parçalanıyorsa çok ısınmış, yok eğer yumuşak bir top haline geliyorsa da henüz olmamış demektir.
- Şekerimizi ateşten almadan önce konsantre meyve suyunu ve isterseniz de süsleme malzemesini ekleyip, hızla karıştırıyoruz.
- Kaşık yardımı ile çabuk çabuk, şekeri pişirme kağıdının üzerine minik adacıklar halinde döküyoruz. Soğuduktan sonra, yine pişirme kağıdı ile ya da ambalaj kağıdı ile sarıp, saklayabiliriz. Buzdolabında saklamak daha iyi olabilir, özellikle yaz günlerinde.
No comments:
Post a Comment