Sunday 15 May 2011

ÇEKİRDEKLİ KEK

Bu en basit kek tarifi. Malzemeler evde varsa, yapması 10 dakika, pişmesi 30 dakika derken 45 dakika sonra çay saati hazır. Ben bir seferinde bu keki yaparken, evde ay çekirdeği içi ve çekilmiş ceviz vardı. Sanırım başka bir tarif için almıştım ve kullanılmadan çekmecede bekliyorlardı. Bu kek karışımına katınca o kadar güzel oldu ki, hemen yazayım dedim. Çok tavsiye ediyorum, gerçekten nefis oldu.


Malzemeler:
  • 125 g yumuşak tereyağı ya da margarin
  • 125 g şeker
  • 2 çırpılmış yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket vanilin)
  • 125 g un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Bir avuç çekirdek içi ve çekilmiş ceviz

Yapılışı:
    (Elektrikli mikser kullanırsak yapılışı çok daha kolay olur ama elde de çırpabiliriz.)
  • Yağ ve şekeri birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
  • Yumurtaları ekleyip çırpalım.
  • Vanilyayı ekleyip çırpalım.
  • Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Tüm unu karışıma yedirdikten sonra sütü ekleyip çırpalım.
  • En son çekirdek içlerini ve cevizi ekleyip kısaca çırpalım.
  • Hafif yağlanmış kek kalıbına döküp 190°C'de 25-30 dakika pişirelim.
(Son 5 dakikada keki bir bıçak ucu ile test edebiliriz. Eğer bıçak temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir, fırından çıkarabiliriz.)
  • Fırından çıktıktan 10 dakika sonra keki kalıbından çıkarıp servis edebiliriz.

No comments:

Post a Comment