Malzemeler:
- 125 g yumuşak tereyağı ya da margarin
- 125 g şeker
- 2 çırpılmış yumurta
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (ya da 1 paket vanilin)
- 125 g un
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı süt
- Bir avuç çekirdek içi ve çekilmiş ceviz
Yapılışı:
- (Elektrikli mikser kullanırsak yapılışı çok daha kolay olur ama elde de çırpabiliriz.)
- Yağ ve şekeri birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpalım.
- Yumurtaları ekleyip çırpalım.
- Vanilyayı ekleyip çırpalım.
- Unu azar azar ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Tüm unu karışıma yedirdikten sonra sütü ekleyip çırpalım.
- En son çekirdek içlerini ve cevizi ekleyip kısaca çırpalım.
- Hafif yağlanmış kek kalıbına döküp 190°C'de 25-30 dakika pişirelim.
- Fırından çıktıktan 10 dakika sonra keki kalıbından çıkarıp servis edebiliriz.
No comments:
Post a Comment